MENU
Hulporganisatie krijgt achtergebleven producten van Huishoudbeurs

Hulporganisatie krijgt achtergebleven producten van Huishoudbeurs

26 feb

ALMERE Ė Hulporganisatie Zending over Grenzen heeft gisteren zeven kubieke meter aan waardevolle producten ingezameld na afloop van de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs in de RAI, Amsterdam. Deze producten bestaan vooral uit luiers, babyvoeding en kinderbestek en krijgen een bestemming bij kansarme gezinnen in Oost-Europa.

De inzamelingsactie wordt al tientallen jaren uitgevoerd met groot succes. Dit jaar werkten er 22 vrijwilligers mee om in drie uur tijd goederen in te zamelen. Tegen het einde van de Huishoudbeurs hebben zij onder standhouders geflyerd om producten die achterblijven te mogen inzamelen. Na het sluiten van de beurs mocht het team de beursvloer op om de goederen in te zamelen. Tijdens deze actie werkte Zending over Grenzen samen met de Voedselbank Amsterdam-Zuid. Producten die de organisatie zelf niet naar Oost-Europa kan of mag verschepen, worden door de Voedselbank gebruikt.

De ingezamelde goederen worden de komende tijd in het magazijn van de hulporganisatie in Almere gesorteerd en vervolgens naar Oost-Europa verscheept, met bestemmingen in AlbaniŽ, BosniŽ-Herzegovina, Bulgarije, MoldaviŽ, OekraÔne en RoemeniŽ. Hier is Zending over Grenzen werkzaam onder de allerarmste en -zwakste kinderen, gezinnen en ouderen. Naast materiŽle hulp, biedt de hulporganisatie ook sociaal-emotionele en geestelijke steun aan eenzame ouderen, kansarme gezinnen en kinderen in tehuizen. Via diverse hulpprogrammaís wordt ernaar toegewerkt dat deze mensen weer op eigen benen kunnen staan.

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Zending over Grenzen wil op deze manier, vanuit haar christelijke levenswijze, Gods liefde uitdragen. Zie ook: www.zendingovergrenzen.nl.

Datum: 26 februari 2018
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: