MENU
Veel vraag naar BasisBijbel in makkelijk leesbaar Nederlands

Veel vraag naar BasisBijbel in makkelijk leesbaar Nederlands

03 maa

De in 2016 in druk uitgebrachte BasisBijbel heeft een steeds groter wordende lezersgroep. Deze makkelijkst leesbare Bijbel van Nederland, aldus stichting BasisBijbel, wordt nog steeds warm ontvangen. Tegen de algemene verwachting in eigenlijk, want was er niet al een soortgelijke Bijbelvertaling?

Het antwoord is nee!
 De BasisBijbel voorziet wel degelijk in een behoefte. Er zijn weinig alternatieven als je een makkelijk te begrijpen Bijbel aan iemand wilt geven. De BasisBijbel wordt inderdaad veel verward met een andere vertaling. Het grote verschil is echter dat de BasisBijbel de oorspronkelijke beeldspraak wél heeft gehandhaafd. Hij blijft dus herkenbaar!

En dat is nou net waarom de BasisBijbel groeit: Enorm makkelijk leesbare Bijbel, mét behoud van de ons o zo bekende Bijbelse beeldspraak. De wedergeboren vertaalster heeft een ‘warme’ vertaling afgeleverd waar je Gods Geest in proeft en waar Gods Geest in Genesis 1 vers 2 gewoon terug te vinden is.

Vanwege de toenemende vraag staat er in het magazijn van de uitgever het zoveelste nieuwe pallet met BasisBijbels. Daarom ook verschijnen er dit jaar nog meer edities, waardoor de teller op 6 komt te staan: paperback, hardback, huisbijbel, luxe editie, trouwbijbel en nieuw testament.

Ook enkele grote uitgevers hebben inmiddels, tevergeefs, contact gezocht in de hoop de BasisBijbel in te kunnen lijven.

Om bijbelverspreiding te bevorderen is de BasisBijbel ook stukken goedkoper dan andere Bijbels, maar zonder op de kwaliteit in te leveren. Zo zijn alle uitgaven op hagelwit 31 grams bijbelpapier gedrukt, wat zorgt voor prachtige & slanke edities.

Voor de niet-lezende mens is zelfs een luistervariant van de BasisBijbel in de maak.
Nieuwsgierig geworden? Op www.basisbijbel.nl en in de populaire bijbel app YouVersion kun je de BasisBijbel blijvend gratis lezen.

Datum: 3 maart 2018
Auteur: Zakbijbelbond
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.basisbijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: