MENU
Start Week van het Christelijke Boek met novelle Els Florijn

Start Week van het Christelijke Boek met novelle Els Florijn

05 maa

BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak, brengt tijdens de Week van het Christelijke Boek 2018 haar 40ste actieboek uit. De novelle Zeeglas is geschreven door Els Florijn en kwam tot stand in samenwerking met uitgeverij Mozaďek.

De feestelijke start van de Week van het Christelijke Boek vindt plaats op dinsdagavond 6 maart bij Boekhandel Riemer in Amersfoort. De christelijke boekhandels geven van 7 tot en met 17 maart Zeeglas gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken.

Zeeglas is geďnspireerd op een bijzondere - waargebeurde - ontdekking in 2010. Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs, dat ze zeventig jaar geleden verliet. Sindsdien is er niemand meer binnen geweest. Julie gaat in Parijs op zoek naar de reden waarom haar grootmoeder na de oorlog overhaast haar appartement verliet. Langzaam ontrafelt het verleden zich, en begint ze te begrijpen waarom haar grootmoeder en moeder geen contact meer met elkaar hadden.

Startavond dinsdag 6 maart
De landelijke startavond van de Week van het Christelijke Boek vindt dit jaar plaats bij Boekhandel Riemer (Emiclaerhof 18, Amersfoort). De speciaal voor deze Week geschreven novelle Zeeglas van Els Florijn zal dan worden gepresenteerd. Muziek is er van de band Mensenkinderen.
Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur. Entree gratis. Aanmelden op www.boekhandelriemer.nl/activiteiten/ of in de winkel.

Els Florijn
De schrijverscarričre van Els Florijn begon in 2002 toen ze een verhalenwedstrijd won van Uitgeverij Kok en het Reformatorisch Dagblad. Na haar romans Laatste Nacht (2003) en Schaduw van de wolf (2006) volgde in 2010 Het meisje dat verdween, dat werd uitgeroepen tot 'Beste Christelijke Roman 2011'. In maart 2017 verscheen haar nieuwste roman Rode Papaver. Florijn werd geboren in Utrecht, groeide op in Scherpenzeel en is nu met man en kinderen woonachtig in Bilthoven.

Week van het Christelijke Boek
De promotiecampagne Week v/h Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De christelijke boekhandels geven van 7 t/m 17 maart 2018 het actieboek gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken.

BCB
BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn 200 christelijke uitgeverijen, muziekdistributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Christelijke Kinderboekenmaand.

Datum: 5 maart 2018
Auteur: BCB
Foto: BCB
Website: http://www.boekhandelriemer.nl/activiteiten/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: