MENU
SGP spreekt met zorgende eenverdieners

SGP spreekt met zorgende eenverdieners

05 maa

De fiscale achterstelling van eenverdieners treft veel gezinnen waarin een van de partners (chronisch) ziek is of gehandicapt, mantelzorgers, ouders van kinderen met een beperking en pleeggezinnen.

Om de problemen van deze groepen onder de aandacht te brengen heeft de SGP een rondetafelgesprek georganiseerd. Die staat gepland voor maandag 5 maart, van 10.00-11.30 uur in de Tweede Kamer. Uitgenodigd zijn de belangenbehartigingskoepels van patiŽnten, mensen met een chronische ziekte of handicap, mantelzorgers en mensen die zich inzetten als pleegouder. De mensen die zij vertegenwoordigen lopen dagelijks aan tegen de gevolgen van de veel hogere belastingdruk.

Diverse Ďgedupeerdení uit deze doelgroepen lichten toe hoe zij fiscaal gediscrimineerd worden. Vervolgens wordt door de deelnemers verkend op welke manier hier verandering in kan worden aangebracht. Dit rondetafelgesprek wordt gehouden ter voorbereiding op een door de SGP aangevraagd debat over de oneerlijke fiscale behandeling.

De SGP voelt zich in haar strijd tegen de onrechtvaardige behandeling van eenverdieners gesterkt door het onderzoek dat het CPB afgelopen maand publiceerde. Daarin erkent het CPB dat het verschil in belastingdruk tussen eenverdieners en tweeverdieners te groot is geworden.

Datum: 5 maart 2018
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: