MENU
Grootste vrijwilligersactie van Nederland

Grootste vrijwilligersactie van Nederland

08 maa

Op 9 en 10 maart 2018 is het weer zover: dan vindt NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Uit onderzoek van Ipsos* blijkt dat naar verwachting ruim 375.000 vrijwilligers zich gaan inzetten bij ruim 9.800 activiteiten. Gemiddeld zetten deelnemers zich tijdens NLdoet 4 uur in, dit zorgt voor een recordaantal van rond de 1,5 miljoen uur extra vrijwillige inzet voor anderen.

Het Oranje Fonds wil dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom organiseert het fonds al 14 jaar NLdoet. Tijdens deze dagen kan iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe leuk het is om iets te betekenen voor een ander. Bijvoorbeeld tijdens het opknappen van een speeltuin, een verwendag voor ouderen of het schilderen van een zorgcentrum voor mensen met een beperking. Ervaring leert dat mensen zich door deelname aan NLdoet vaker per jaar inzetten als vrijwilliger.

Helft van Nederlanders doet maandelijks vrijwilligerswerk
De helft van de Nederlanders zet zich al minimaal eens per maand belangeloos in voor een ander, zo blijkt uit het onderzoek van Ipsos. Dit zorgt ervoor dat mensen zich minder eenzaam voelen (34%), zich gehoord voelen (26%), zich meer betrokken voelen bij de samenleving (19%) en het gevoel hebben beter mee te kunnen doen in de samenleving (18%).

Nederland als sterk sociaal netwerk
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale projecten. NLdoet is voor het Oranje Fonds hét moment om vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en te laten zien dat iedereen in Nederland mee kan helpen. “Het Oranje Fonds wil met NLdoet organisaties op een laagdrempelige manier in contact brengen met nieuwe krachten. Ook laat het zien hoe belangrijk actieve mensen voor de samenleving zijn. Al doe je maar een paar uurtjes per jaar vrijwilligerswerk, op een manier die bij jou past. Je voelt meteen wat het betekent om je in te zetten voor een ander en dat je met een beetje tijd en aandacht al een groot verschil kunt maken voor andere mensen. De 1,5 miljoen uren extra inzet tijdens NLdoet bevestigen dat en daar zijn we ongelooflijk trots op”, aldus Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Datum: 8 maart 2018
Auteur: Oranje Fonds
Foto: © Oranje Fonds - Bart Homburg
Website: http://www.nldoet.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: