MENU
Easter Song: van cadeau naar klassieker

Easter Song: van cadeau naar klassieker

22 maa

‘Easter Song’ van The 2nd Chapter of Acts is één van de bekendste moderne christelijke liederen aller tijden. Dat opmerkelijke feit is des te opvallender als je nagaat hoe het lied ontstond...

Het is 1974. Annie Herring heeft, onder aanmoediging van haar man Buck, geaccepteerd dat ze niet alleen een melodie kan schrijven, maar ook teksten. De liederen die ze schrijft, zingt ze onder andere met haar broer Matthew Ward en zus Nelly Greisen in The 2nd Chapter of Acts.

Als Annie op een lente-ochtend, in de aanloop naar Pasen, achter haar piano zit, bid ze een kort gebed of ze deze dag een cadeau mag krijgen van God. Wat ze krijgt, is een melodie in haar hoofd en teksten die vol vreugde zijn over de opstanding van Jezus uit het graf. Wat ze krijgt, is ‘Easter Song’.

De tekst van het lied blijkt vooral terug te grijpen op Matteüs 28 vers 5 t/m 7, waarin de engel bij het graf de vrouwen vertelt dat Jezus is opgestaan. De muziek laat duidelijk de vreugde over het goede nieuws horen. Het was oorspronkelijk geschreven als koorlied, maar al snel paste Annie het met haar broer en zus aan en werd een lied geboren met een opvallend ritme en een energiek intro dat uit duizenden te herkennen is. De groep nam het nummer op op haar debuutalbum ‘With Footnotes’.

Vanaf dat moment is een klassieker geboren. In de jaren ’70 en ’80 nemen duizenden kerken het op in hun liedbundels en de populariteit blijkt aan te houden... tot op de dag van vandaag. In 1998 werd het verkozen op plek 4 in de ‘Top 100 aller tijden van christelijke songs’. Het begon als cadeau... en eindigde als klassieker.

Tekst: Leon van Steensel

‘Easter Song’ is te vinden op SongSelect van CCLI:
Easter Song

Bekijk hier een uitvoering van ‘Easter Song’ door Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts:


Datum: 22 maart 2018
Auteur: Leon van Steensel
Foto: The 2nd Chapter of Acts
Website: http://www.ccli.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: