MENU
Antisemitisme en bedreiging van ex-moslims onacceptabel

Antisemitisme en bedreiging van ex-moslims onacceptabel

24 maa

Somalische ex-moslims komen in Nederland bijeen in ondergrondse kerken. Christelijke Afghaanse vrouwen houden in asielzoekerscentra hun hoofddoek om. En ook bekeerlingen uit de Turkse gemeenschap durven niet voor hun geloof uit te komen.

Veel afvallige moslims zijn bang voor represailles als zij vertellen dat zij bekeerd zijn tot het christendom. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop maakt zich zorgen. “Het is onbestaanbaar dat vluchtelingen hier in Nederland opnieuw geconfronteerd worden met bedreiging en geweld. Nieuwkomers in Nederland, moeten begrijpen dat dit gedrag niet getolereerd wordt. In ons land moet je zonder angst kunnen belijden dat je christen bent en je moet zonder bang te hoeven zijn voor wraakacties, de islam kunnen verlaten.”

Ook is de SGP’er bezorgd als het gaat over Jodenhaat onder asielzoekers. Het Duitse parlement stemde vorige week in met een voorstel om asielzoekers uit te zetten op basis van antisemitisme. Bisschop: “De Joodse gemeenschap in Nederland heeft veel te verduren. De SGP zit niet te wachten op asielzoekers die bijdragen aan antisemitisme.”

Lees de schriftelijke vragen van het lid Bisschop (SGP) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid op de site van de SGP via onderstaande websitelink.

Datum: 24 maart 2018
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: