MENU
Drie liederen rond Pasen

Drie liederen rond Pasen

31 maa

Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen; de drie momenten zijn allemaal onderdeel van het paasverhaal en daarmee grote bron van inspiratie geweest voor duizenden liederen. We kozen drie liederen uit.
'Meer dan Ooit' werd de vertaalde versie van dit lied ('Above All') dat je bewust maakt van de intentie waarmee Jezus aan het kruis ging op Golgotha. Paul Baloche schreef het lied en Michael W. Smith maakte het bekender dan de aanbiddingsleider ooit durfde dromen, door het tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president te spelen. Wie je ook bent; 'Above All' zet het in het perspectief van Gods Liefde. Deze versie wordt gezongen door Sarah Reeves.
Tekst en muziek.
Stille Zaterdag; een oorverdovende stilte na de kruisiging van Jezus. Maar ook alsof de schepping de adem inhoudt, wachtend op een wonder...
Als God stil lijkt, is dat één van de moeilijkste aspecten van geloof. Een donkere tijd, waarin hoop ver weg lijkt. Maar deze tijd kan ook louterend werken. Andrew Peterson schreef 'The Dark Before The Dawn' over zo'n tijd.
Tekst en muziek.
Paasmorgen; Christus is opgestaan! De opstanding is meer dan een apotheose van een bijzondere geschiedenis. Het opent de deur naar een nieuwe toekomst. Keith & Kristyn Getty, moderne hymnschrijvers, besloten om dat nieuwe perspectief, die nieuwe hoop, een plek te geven in dit lied. Een moderne opstandingshymne!
Tekst en muziek.

Datum: 31 maart 2018
Auteur: Leon van Steensel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.ccli.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: