MENU
Tieners werken met een gemeenschappelijk doel aan boord van Logos Hope

Tieners werken met een gemeenschappelijk doel aan boord van Logos Hope

06 apr

Een van de doelen van Logos Hope en haar zusterschepen in de geschiedenis van schepen van Operatie Mobilisatie was om jonge mensen te motiveren voor zending en hen te tonen dat God dienen op verschillende - misschien zelfs onconventionele - manieren mogelijk is.

De 'crew for a day'-ervaring is één manier waarop de gemeenschap van Logos Hope jongeren uit de omgeving uitnodigt om mee te werken aan boord van het schip. Terwijl ze tijd doorbrengen in de verschillende afdelingen en kletsen met vrijwilligers die allerlei vaardigheden in de missie brengen, krijgen tieners een diepere waardering dat hun werk ook bediening is. Het is dit aspect dat bijzonder relevant is als een hedendaagse benadering van het delen van het evangelie in de minst bereikte delen van de wereld.
 
Eenendertig jongeren kregen taken toegewezen bij elk van de hoofdafdelingen van Logos Hope: de boekenbeurs en het International Café, accommodatie en catering, dek of motor. In de loop van hun dag kwamen de stagiairs in contact met hun gastheren en leerden ze over het leven aan boord via een aantal ervaringen.
 
Een jongeman leerde een motor te ontmantelen, terwijl elders het geluid van gelach hoorde te midden van het lawaai van de groebteb die gewassen werden. Er werden vriendschappen gesloten tussen de workshop en de boekenplanken en zelfs in de wasplaats van de scheepskombuis.
 
"Dit is geweldig!" zei Leonardo, een 16-jarige, toen hij het diner hielp bereiden voor de 400 mensen aan boord. "Ik had nooit gedacht dat ik mensen uit zoveel landen over de hele wereld zou ontmoeten", zei hij enthousiast, eraan toevoegend dat zijn doel is om werktuigbouwkundig te worden en in Duitsland te werken.
 
Dertienjarige Ana hielp ook in de kombuis. "Mijn droom is uitgekomen," zei ze. "Ik ben blij om te ervaren hoe het leven op het schip is." Ana's gastheren waren onder de indruk toen ze hen vertelde welke toekomstplannen ze had; om geneeskunde te studeren om een zendeling te zijn om mensen te helpen in de minst bereikte landen.
 
Gadiel Huerta, 12, werkte op de boekenbeurs van Logos Hope. "Het is zo opwindend om het schip te leren kennen, om meer te begrijpen van de vriendelijke bemanning," zei de jonge man. "Op een dag hoop ik grafisch ontwerp te studeren en te dienen met mijn carrière aan boord van Logos Hope." Ondertussen was de tweelingzus van Gadiel, Eliza, ook geïnspireerd. "Ik wil hard studeren en ooit op dit prachtige schip in Azië komen om het evangelie met de mensen van dat prachtige continent te delen," legde ze uit.
 
De activiteitencoördinator, Benaya Keppler (Duitsland), versterkte de boodschap dat hij op elkaar vertrouwde en elkaar hielp, terwijl hij de bezoekers aan het eind van de dag informeerde. "Hier op het schip", zei Benaya. "We zijn een team met een gemeenschappelijk doel en we werken samen, hand in hand."

Datum: 6 april 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: