MENU
Open Huis op de Wittenberg

Open Huis op de Wittenberg

10 apr

Zeist – Bijbelschool de Wittenberg in Zeist organiseert op zaterdag 21 april een groot open huis. Naast potentiële studenten zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom.

Op zaterdag 21 april organiseert Bijbelschool de Wittenberg een Open Huis. Voor potentiële studenten, maar ook voor iedereen die op een andere manier geïnteresseerd is in de Wittenberg. Deze dag bestaat uit een mix van informatie, proeflessen, een lunch, een rondleiding door het pand, de mogelijkheid om kamers te bekijken, in gesprek te gaan met medewerkers en studenten etc.

Het is mogelijk om deel te nemen aan het ochtendprogramma óf aan het middag-programma. Het ochtendprogramma start om 10.00 uur en wordt afgerond met een lunch van 12.30 uur tot 13.30 uur. Het middagprogramma start om 12.30 uur met de lunch en duurt tot 16.00 uur.

Voor jongeren is het ook mogelijk om een nachtje te blijven slapen op de Wittenberg, om zo nóg meer sfeer te kunnen proeven. Je bent dan al welkom op vrijdag 20 april om 18.00 uur, na een tof avondprogramma en een overnachting stroom je zaterdag in bij het ochtendprogramma.

Deze dag geeft informatie over: de Wittenberg algemeen, het lesprogramma Een Jaar Wittenberg, de Jongerenwerkersopleiding en het wonen in de Leefgemeenschap. De toegang is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor meer informatie en om aan te melden: www.dewittenberg.nl.

Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden. Na de aankondiging van het bestuur dat in het volgende cursusjaar de opleidingen van de Wittenberg niet door zouden gaan kwamer er veel reacties, heel uiteenlopend: van verdrietig en boos tot begrijpend en meelevend.

Samen verzetten we de Wittenberg
De komende maanden bestaan op de Wittenberg uit actie! Om de doelstellingen te kunnen halen, om voldoende studenten te vinden, om voldoende financiële middelen in te zamelen, om door te kunnen gaan met ons werk, het toerusten en opleiden van jonge christenen om hun plek in de maatschappij in te kunnen nemen. Duidelijk mag zijn dat er een berg - aan werk en geld - verzet zal moeten worden. Maar deze berg verzetten we niet alléén met werk en geld, Jezus zegt: 'Heb vertrouwen in God. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen'. Op deze manier geloven wij en hebben wij het vertrouwen dat het mogelijk is om deze (Witten)berg - met elkaar - te verzetten. Mogen we u en jou vragen ons hierbij te helpen?!

Opleidingen en financiën
Het bestuur heeft dit besluit uiteindelijk gedeeltelijk teruggedraaid. Onder voorwaarden - op 30 juni a.s. zijn er voldoende studenten en is er zicht op voldoende financiële middelen - gaan de opleidingen Een Jaar Wittenberg en de Jongerenwerkersopleiding in het seizoen 2018-2019 nog een jaar door. Tegelijk beginnen we met een gedegen onderzoek naar de mogelijk toekomstige invulling van de missie van de Wittenberg, met als doel iets neer te zetten dat inhoudelijk goed is en ook in financieel opzicht toekomstbestendig. Zowel mensen van binnen als mensen van buiten de Wittenberg worden hierbij betrokken.

Doelstellingen
Om komend cursusjaar te kunnen starten is €125.000 aan extra inkomsten nodig. Dit extra geld is nodig om überhaupt seizoen 2018-2019 te kunnen starten met voldoende middelen om zeker te weten dat het volledige jaar ook op een juiste manier kan worden afgesloten. Daarnaast is het extra geld nodig om te investeren in de ontwikkeling van een nieuw onderwijsprogramma. Voorwaarde om Een Jaar Wittenberg te kunnen starten is dat er eind juni minstens 16 aangemelde studenten zijn (nu 9 studenten aangemeld), voor de Jongerenwerkersopleiding ligt dit iets anders.

Gebed
We vragen om uw en jouw gebed. Voor de Wittenberg, het onderwijs, studenten, medewerkers, bestuur, vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn. Verder vragen we om uw en jouw gebed voor voldoende studenten én voor voldoende financiele middelen om ons werk te kunnen blijven doen, het opleiden en toerusten van jonge christenen om hun plek in te kunnen nemen in de maatschappij.

Datum: 10 april 2018
Auteur: De Wittenberg
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.dewittenberg.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: