MENU
De last van het wonen in Israel

De last van het wonen in Israel

13 apr

ďEr is een last die hoort bij wonen in IsraŽl. Een last die velen van ons meedragen: het gemis van een omgekomen vriend of familielid of eenvoudigweg de stress van het wonen op een onveilige plek. Een van de redenen waarom ik naar India ging was om te ontdekken welke last ik met mij meedroeg, en er hopelijk vanaf te komen.Ē

Het zijn de woorden van Shalev Paller (Times of Israel, 29 juni 2016). Net als 50.000 andere IsraŽliís trok hij na zijn diensttijd richting India. Een groot deel van hen raakt aan de drugs en houdt zich bezig met Oosterse religies. Ook in Nieuw-Zeeland, AustraliŽ en Zuid-Amerika zijn duizenden IsraŽlische backpackers te vinden. Uit hun verhalen blijkt dat het een poging is te ontsnappen aan de druk die ze dagelijks in IsraŽl ervaren. Zoals Nederland de dijken nodig heeft om zich te beschermen tegen het omringende water, heeft IsraŽl het leger nodig tegen de vloedgolf van vijanden. De prijs voor deze veiligheid is dat elke generatie in dienst moet, met pijnlijke herinneringen of zelfs traumaís als gevolg.
Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is de jaarlijkse ontmoetingsdag van stichting IsraŽl en de Bijbel. Dit jaar staan we stil bij de grote geestelijke nood onder de IsraŽlische backpackers. Eťn van de gastsprekers is de Joodse gelovige Gal Lavie (van Israel College of the Bible). Hij zal uit eigen ervaring vertellen over de impact van de diensttijd op jonge IsraŽliís en hoe hij als backpacker tot geloof kwam in zijn Messias, Jezus.


Verder zijn er die dag boeiende seminars over o.a. í70 jaar IsraŽl, hoe nu verderí. Ook zijn er updates over de wereldwijde Bijbelverspreiding onder het Joodse volk. 
Er zijn aparte programmaís voor kinderen en jongeren. De dag begint om 10 uur en wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18a). Meer informatie is te vinden op www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag

Over IsraŽl en de Bijbel
Zowel het Oude als het Nieuwe Testament is via het Joodse volk tot ons gekomen. Desalniettemin hebben velen geen beschikking over hun eigen kostbare Erfgoed. Sinds de oprichting van de stichting in 1969, verspreiden medewerkers wereldwijd tweetalige Oude en Nieuwe Testamenten. Daarnaast wordt er via lezingen, het IB Magazine en andere publicaties, onderwijs over Gods bijzondere plan met IsraŽl gegeven.

Datum: 13 april 2018
Auteur: David van Wijck
Foto: Israel en de Bijbel
Website: http://www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: