MENU
Jurjen de Groot  directeur dienstenorganisatie Protestantse Kerk

Jurjen de Groot directeur dienstenorganisatie Protestantse Kerk

19 apr

Op 1 juni 2018 begint Jurjen de Groot als directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Hij volgt hiermee Haaije Feenstra op die tot 1 januari 2018 directeur van de dienstenorganisatie was.

Jurjen de Groot (1975) is momenteel operationeel directeur van de IZB (vereniging voor zending in Nederland). De Groot werkt sinds 2013 bij de IZB. Daarvoor heeft hij gewerkt voor de Reformed Church in East Africa in Kenia en was hij missionair pionier in Zoetermeer waar hij betrokken was bij de opzet van het project Perron 61.

In zijn kennismakingstoespraak gaf De Groot aan dat hij zich volledig kan vinden in de visie zoals verwoord in het document ‘Kerk 2025 - Waar een Woord is, is een weg’.

“Als het gaat om onbevangen en ontvankelijk de christelijke verkondiging en traditie toe te laten en te laten spreken. Als het gaat over een authentieke en relevante communicatie van het evangelie, als het gaat om diaconale en maatschappelijke presentie – dan zijn die teksten me uit het hart gegrepen. Alles wat de kerk bovenplaatselijk voorstelt, zal erop gericht moeten zijn om die taak van de plaatselijke gemeenten maximaal te faciliteren.”

De Groot heeft gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Ede (godsdienst pastoraal werk), Agrarische Pedagogische Hogeschool STOAS, 's-Hertogenbosch (educatie en kennismanagement) en volgt op dit moment een MBA in Public & Private aan Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

De Groot woont met zijn gezin (vrouw, vier kinderen) in Amersfoort en is meelevend lid van de wijkgemeente Nieuwe Kerk in Amersfoort.

Datum: 19 april 2018
Foto: Xander de Rooij
Website: http://www.protestantsekerk.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: