MENU
Rend Collective met twee concerten in Nederland

Rend Collective met twee concerten in Nederland

20 apr

Sinds haar eerste optreden in Nederland is Rend Collective een publiekslieveling. Het ontwapenende enthousiasme van de Ierse groep heeft daar vast veel mee te maken, maar wie ook maar een minuut hoort van de muziek, begrijpt het nog beter.

Rend Collective weet Ierse folk te combineren met verfrissende aanbiddingsmuziek en één boodschap loopt daarbij telkens als rode draad door de liedjes: het goede nieuws van het evangelie is het vieren waard! Nederland kan zich weer opmaken voor zo’n feest.

Data en locaties
19 September 2018 - Basiliek - Veenendaal
20 September 2018 - Melkweg - Amsterdam

Vreugde. Dat ademt de muziek van Rend Collective uit elke noot. Ierse folklore leent zichzelf al makkelijk voor opgewekte muziek, maar de band zet het in het perspectief van het Goede Nieuws van het evangelie. De stijl van Rend Collective levert soms vergelijkingen op met Mumford & Sons , maar de Ieren hebben gedurende de jaren een geheel eigen stempel op hun muziek gedrukt met liedjes als ‘My Lighthouse’, die favorieten op de radio zijn. Op haar nieuwe album ‘Good News’ komt het allemaal weer samen. Deze nieuwe muziek staat centraal als de band naar Nederland terugkeert.

Op 19 september speelt Rend Collective in De Basiliek in Veenendaal en op 20 september in De Melkweg in Amsterdam. Deze optredens zijn zeldzame avondvullende concerten. In voorgaande jaren trad de band vooral op op festivals en de EO Jongerendag. Tijdens de komende optredens is er gelegenheid om een compleet Rend Collective optreden te beleven, vol met de karakteristieke humor van de band, de buitenissige instrumenten die gebruikt worden en natuurlijk de inmiddels bekende liedjes zoals ‘My Lighthouse’, ‘Build Your Kingdom Here’ en ‘Joy Of The Lord’, waarvan enkelen al in het Nederlands vertaald zijn voor onder andere de bundel Opwekkingsliederen.

Datum: 20 april 2018
Auteur: Events4Christ
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.events4christ.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: