MENU
Chris en Voorkom organiseren cursus kinder- en tienerpastoraat

Chris en Voorkom organiseren cursus kinder- en tienerpastoraat

26 apr

DRIEBERGEN – Vanaf oktober 2018 gaat de cursus Kinder- en tienerpastoraat (KTP) van Stichting Chris en Voorkom! weer van start, deze keer in Dordrecht en in Hilversum. Chris en Voorkom! verzorgt de cursus al enkele decennia.

De cursus bestaat uit acht zaterdagen. Doel van de cursus is kerken en gemeenten te ondersteunen bij het zien van en omzien naar kinderen en tieners binnen de eigen gemeente. Kosten zijn € 395,- per persoon. Voor exacte data en plaatsen: www.chris.nl/ktp

“Kinderen en tieners groeien op in turbulente tijden”, zegt Alise Vleesenbeek, werkzaam bij Chris en Voorkom! en verantwoordelijk voor de cursus. “Er komt veel op hen af, zowel op school, in het gezin, de kerk, de sportclub, enzovoorts. Maar voor sommige kinderen loopt de druk soms heel hoog op. Met onze cursus willen we kerken en gemeenten ondersteunen bij hoe zij kinderen en tieners kunnen helpen bij de vele keuzes die zij moeten maken.”

De cursus wordt verzorgd door eigen medewerkers van Chris en Voorkom! en door externe deskundigen. In de cursus wordt onder meer ingegaan op thema’s als de (geloofs)ontwikkeling van kinderen en tieners, communicatie, seksualiteit en relatievorming, kindermishandeling en het opzetten van pastorale zorg voor kinderen en tieners. Vleesenbeek: “Wat we graag willen is dat deelnemers aan de cursus na afloop meer weten hoe de leefwereld van kinderen en tieners eruit ziet, dat zij weten hoe zij hen kunnen begeleiden bij een gezonde (geloofs)ontwikkeling en wat zij moeten doen als die ontwikkeling ergens in de knel komt.”

Over Stichting Chris en Voorkom!
Stichting Chris en Voorkom! heeft als doel om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes. De organisatie heeft een christelijke identiteit en telt ongeveer 25 fte’s en 300 vrijwilligers. Chris biedt een luisterend voor kinderen en jongeren met vragen of problemen, op dit moment vooral via chat en een anonieme mailtool. Voorkom! zet zich eveneens in voor jonge mensen, via (verslavings)preventielessen voor scholen en kerken.

Datum: 26 april 2018
Auteur: Rob van Grondelle
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.chris.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: