MENU
visual
Royal Jongbloed maakt winnaars fotowedstrijd Fotobijbel bekend
Royal Jongbloed maakt winnaars fotowedstrijd Fotobijbel bekend

Royal Jongbloed maakt winnaars fotowedstrijd Fotobijbel bekend

26 apr

Deze week verschijnt bij Royal Jongbloed de Roodletter Fotobijbel, een editie van de Roodletterbijbel met foto’s van meer dan zestig professionele en amateurfotografen. Tijdens een feestelijke presentatie bij de bijbeldrukker uit Heerenveen zijn vandaag de drie winnende foto’s van de fotowedstrijd bekendgemaakt.

Afgelopen zomer hield Royal Jongbloed een fotowedstrijd om foto's te verzamelen voor de uitgave van de Roodletter Fotobijbel. Daarop kreeg zij ruim 1000 foto's binnen. Een enorm aantal! De jury heeft er uiteindelijk ruim 100 heeft gekozen om in de Roodletter Fotobijbel op te nemen.

Drie winnaars
1e plaats: Anne Bos (mus op dak, geplaatst bij Lucas 12:6)
2e plaats: Karina Dunnewind (biddend meisje met knuffel, geplaatst bij 1 Timotheüs 4:12)
3e plaats: Willeke Vreugdenhil (bruid met confetti in het haar, geplaatst bij Hooglied 4:1)

De winnaars ontvingen alle drie Het nieuwe Leven als cadeau. De foto die op de eerste plaats is geëindigd, is de coverfoto van de Roodletter Fotobijbel geworden. Daarnaast kregen alle fotografen van wie een foto is opgenomen, een exemplaar van de Roodletter Fotobijbel cadeau.

Uit het juryrapport
Over het geheel gesproken vindt de jury dat de foto expressief moet zijn. Hij moet een hedendaagse klik geven met de bijbeltekst waarbij hij geplaatst is en zodoende stimuleren tot meditatie over de tekst. De menselijke factor is daarbij belangrijk. Ook detailopnames zorgden voor een goede binnenkomer bij de bijbeltekst.

De overwegingen bij de beoordeling van de drie winnende foto’s:
Foto 1: Mooie uitvergroting van een klein, kwetsbaar diertje dat bij iedereen rondom huis te vinden is. Voor God is ook het kleine waardevol.
Foto 2: Schattig en serieus tegelijk. De menselijke factor. Het meisje is nog zo klein, maar spreekt ons aan en leeft ons voor in gebed.
Foto 3: Mooie detailfoto van een vreugdevol moment, geplaatst bij het bijbelboek waarin de liefde zo uitbundig wordt bezongen

Roodletterbijbel
Als vertaling van de Roodletterbijbel is gekozen voor Het Boek, de enige bijbel die wordt uitgebracht in een roodlettereditie. De lezer vindt daarin directe uitspraken van God en Jezus in een opvallende (rode) letter gedrukt. De teksten helpen de lezer om een toegangsdeur te vinden om het geheel van een bijbelstuk beter te begrijpen en zet aan tot meditatie.

Roodletter Fotobijbel | gebonden, ca. 2.000 blz. | full colour katernen | ISBN 9789065394422 | € 29,50 | Royal Jongbloed 2018

Datum: 26 april 2018
Auteur: Margaretha de Haan
Foto: Royal Jongbloed
Website: http://www.royaljongbloed.nl/roodletterbijbel

Dit artikel delen:

Meer nieuws: