MENU
Tenttournee Bijbelstudie Centrum start in Wezep

Tenttournee Bijbelstudie Centrum start in Wezep

30 apr

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer weer met zijn rood-blauwe, circusachtige tent door het land, met het inmiddels vertrouwde thema ‘Blij met de Bijbel’. De tournee start traditiegetrouw in Wezep, zondag 13 mei. Tot en met vrijdag 18 mei staat de tent bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410.

Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord.

Dinsdag om 10:00 uur leidt Christina Raymakers een vrouwenochtend en ’s avonds om 19:00 uur is er een avond voor verstandelijk beperkten met Erwin Vos. Woensdagmiddag is kindermiddag, o.l.v. Wijnanda Rietberg en Renate Vos (14:00-16:00 uur).

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Dick Wolbers (maandag), Jacques Brunt (woensdag) en Razzak Avakhti (donderdag). Muzikale medewerking: Grace (zondag), zanggroep Gideon (maandag), kinderkoor Jong Leven (dinsdag), Rene Diekman & Leen Koster (woensdag), Daan Kroeze (donderdag) en Albert & Minke (vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de veertiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. 


Datum: 30 april 2018
Auteur: Johan Bos
Website: http://www.bijbelstudie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: