MENU
Woord en Daad organiseert sportief evenement in natuurgebied Posbank

Woord en Daad organiseert sportief evenement in natuurgebied Posbank

03 mei

GORINCHEM - Op zaterdag 12 mei organiseert ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad de jubileumeditie van het sportieve wandel- en fietsevenement in het prachtige Posbank-natuurgebied aan de westelijke rand van de Veluwe. Het evenement voorziet in recreatieve korte routes en in langere routes voor de sportieve uitdaging. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Wandel- en fietsroutes
Het is de vijfde keer dat het Woord en Daad Posbank Event plaatsvindt. Tijdens deze jubileumeditie kunnen mensen wandelen en fietsen in het prachtige, heuvelachtige landschap. Onderweg kan men wilde paarden, schapen en vele andere dieren tegenkomen op de heide, zandvlakte of in de heuvels. De kortere wandelroute van 10 km is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en er is een speciale kinderwagenroute van 9 km. Daarnaast is er nog een wandelroute van 15 km. De fietsroutes lopen op van 30 naar 85 km. De meest uitdagende wielrenroute is ca. 100 km, die zowel individueel als onder begeleiding gefietst kan worden. Onderweg zijn er meerdere rustpunten.

Opstap- en rustplaatsen
Alle routes starten boven op de Posbank, Beekhuizenseweg 1 (tussen 10.00 en 14.00 uur). Er is een extra fiets-startlocatie nabij monument De Woeste Hoeve (65 en 85 km, fietsknooppunt 85). Langs de route zijn pauzeplaatsen ingericht waar eten en drinken te koop is. Ook is er een speurtocht voor de kinderen om zich in te leven in het goede doel. Op de site www.posbankevent.nl kunnen deelnemers meer informatie vinden en zich inschrijven.

Het goed doel: ‘Geef ze een 10!’
De opbrengst van het inschrijfgeld en van de verkoop bij de rustpunten gaat naar de actie ‘Geef ze een tien!’. Dit project zamelt geld in voor training van docenten, lesboeken en lesmaterialen om de kwaliteit van het onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren. In 2017 brachten de 250 deelnemers, die zich kunnen laten sponsoren, in totaal € 14.000,- euro bij elkaar voor dit project. De tussenstand van het sponsorgeld wordt op de website bijgehouden. Er gesponsorde prijzen te winnen zoals een MAF-rondvlucht of toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum.

Datum: 3 mei 2018
Auteur: Aukelien Wierenga
Foto: Matthijs Prosman
Website: http://www.woordendaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: