MENU
Jevir: God heeft ons alles gegeven wat we nodig hebben

Jevir: God heeft ons alles gegeven wat we nodig hebben

04 mei

Een meisje toont haar kartonnen model van Logos Hope die ze maakte tijdens een actie van de medewerkers van Logos Hope. Een team van Logos Hope-bemanningsleden had voor de verwaarloosde kinderen tijd en aandacht, en ze verzorgden voor hen een maaltijd. Ze schilderden de kindergezichten, speelden spelletjes en deelden het evangelie op een creatieve manier.

Het Loma Iguana-gemeenschapsproject richt zich op een achterstandsgebied in een gemeente van Veracruz. Het team van vrijwilligers werd begroet door de kinderen die een lied zongen in het Spaans, dat ze van tevoren hadden geoefend voor hun gasten.

Pastor Gerardo Cerezo, een organisator van de Emmanuel Foundation, legde uit dat de meeste kinderen die elke week naar het project komen in een eenoudergezin wonen. Ze worden vaak verwaarloosd, waarbij veel van hun moeders hun toevlucht nemen tot sekswerk om voor zichzelf en hun gezin te zorgen.

De vrouw van de voorganger, Jevir, legde uit dat hun ontmoetingsplaats bekend staat als El Comedor (de eetzaal). De outreach begon in 2003 met als doel het voeden van de lokale kinderen die niet elke dag de luxe hadden van voldoende voedsel.

Het project is nu een collectieve activiteit geworden, waarbij de initiatiefnemers het hebben doorgegeven aan de Emmanuel Foundation en een ander team dat brood heeft gebakken om het naar arme mensen in afgelegen gebieden te brengen die zich bij het initiatief hebben aangesloten. Wat klein begon onder de bescherming van sommige bomen, is uitgegroeid tot het Lomo Iguana-project dat georganiseerd wordt op een stuk land dat in bruikleen is gekregen met meubilair dat ook is gedoneerd aan de stichting. Zo is het mogelijk om betere zorg te geven aan de kinderen van het gebied.

Jevir sprak over het verschil dat ze ziet: "Bij deze kinderen zijn is een zegen, ik zie ze groeien, zie hoe God in hun leven handelt en hoeveel ze leren, zaken die ze niet thuis worden onderwezen of getoond ," ze zei. "Velen zijn ondervoed, ze worden niet opgevangen, ze kunnen niet lezen en gaan niet naar school ... Maar de dingen zijn beetje bij beetje veranderd. God is heel gul voor ons geweest en heeft alles gegeven wat we nodig hebben , "zei Jevir.

Logos Hope's bemanningsleden schilderden de kindergezichten, maakten modellen van het schip als een manier om hun zendingswerk uit te leggen, speelden spelletjes en deelden het evangelie op een creatieve manier. De vrijwilligers van het schip werden bemoedigd toen ze agen dat kinderen en volwassenen werden geraakt door de boodschap en de zorg die ze kregen.

Bid dat levens zullen worden be´nvloed nadat deze kostbare tijd samen is doorgebracht en er zaad is gezaaid!

Datum: 4 mei 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: