MENU
In gesprek met Lianne Post over haar Vakantiebijbelgids

In gesprek met Lianne Post over haar Vakantiebijbelgids

09 mei

De jaarlijkse Vakantiebijbelgids van Ark Mission is weer beschikbaar. Dit jaar is het thema ‘Met volle teugen!’. Drie weken lang ontdek je in deze gids het goede leven met God; Hij leidt je naar grazige weiden, Hij geeft je levend water en Hij nodigt je uit om bij Hem te komen als je moe bent.

Een aantal vragen aan de auteur, Lianne Post:
Jij schreef dit jaar de Vakantiebijbelgids voor Ark Mission, met als thema ‘Met volle teugen!’. Heb je ook met volle teugen genoten van het schrijven van de gids?
Ja, het was heerlijk om deze Vakantiebijbelgids te schrijven. Toen het buiten nog kaal, grijs en koud was, deed ik alsof het hartje zomer was. In gedachten liep ik dan met blote voeten door het gras of maakte ik in een korte broek een bergwandeling. Een prima manier om de winter door te komen!

Voor wie is dit boekje bedoeld?
Dit boekje is bedoeld voor iedereen die in de zomer op een verfrissende manier met de Bijbel bezig wil zijn. Dat kan thuis of op vakantie, in Drenthe of op de Malediven, aan de rand van het zwembad of in je eigen achtertuin. De overdenkingen zijn heel toegankelijk dus ik denk dat iedereen, jong en oud, ermee uit de voeten kan.

Kun je het thema verder toelichten?
Als we denken aan leven met God, dan hebben we het al gauw over bidden en Bijbellezen. Logisch ook, maar juist die dingen zijn soms best lastig. Het blijft vaak zo rationeel, zo gericht op woorden en zinnen. De momenten waarop ik echt met volle teugen kan genieten van het leven met God, zijn de momenten waarop ik Hem ervaar in Zijn schepping. Dat zijn ook de momenten waarop Bijbelteksten vanzelf tot leven komen en je spontaan begint met bidden. De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om daarmee aan de slag te gaan.

In het boekje neem je de lezer mee naar buiten, langs drie verschillende plekken, waarom die plekken? Hoe is Jezus te vinden op die plekken?
Jezus is bij uitstek iemand die eropuit gaat. Als we lezen over het onderwijs dat Hij geeft, dan gebeurt dat vaak in de open lucht. Het duidelijkste voorbeeld is de Bergrede, maar daarnaast gaat Hij ook het meer op, wandelt Hij door de korenvelden en ontmoet Hij Zijn leerlingen vaak in een tuin onderaan de Olijfberg. De gelijkenissen die Hij vertelt hebben ook veelal te maken met de natuur in Zijn directe omgeving: Hij vertelt over akkers, wijngaarden, bomen, vogels, schapen en vissen. Jezus staat midden in de schepping en laat Zich daar graag vinden.

Waar zou Jezus met volle teugen van genieten denk je?
Ik denk dat Jezus er enorm van zou genieten als Hij zou zien dat al Zijn volgelingen samen in het gras zouden zitten en een maaltijd met elkaar zouden delen. Een van Jezus’ laatste gebeden op aarde was: ‘Laat hen allen één zijn, Vader.’ (Johannes 17:21) Ik zie daarin een opdracht voor ons allemaal, bij welke kerk of stroming we ook horen.

Heb je een tip voor de lezers – Hoe zouden we meer kunnen genieten (van al het goede van God) deze vakantie?
Wanneer je op een mooie plek bent of wanneer je gewoon even ergens staat te wachten, oefen jezelf er dan in om eens bewust om je heen te kijken. Laat je smartphone en je camera voor wat ze zijn en draai je hoofd een paar keer van links naar rechts om rustig op je in te laten werken wat er om je heen te zien is. Soms is genieten van Gods goedheid zo eenvoudig als aan Hem vertellen wat je ziet. Oog hebben voor wat Hij heeft gemaakt, dat maakt een wereld van verschil.

Zelf de Vakantiebijbelgids ontvangen? Vraag een exemplaar bij de lokale christelijke boekhandel. Kerken kunnen de Vakantiebijbelgids bestellen via de website van Ark Mission: www.arkmission.nl/vakantiebijbelgids

Datum: 9 mei 2018
Auteur: Ark Mission - Ageeth de Graaf
Foto: Ark Mission
Website: http://www.arkmission.nl/vakantiebijbelgids

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer