Muzikaal cadeau voor Israel in Grote Kerk Apeldoorn

Op Hemelvaartsdag vond er een feestelijke concert plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn. Tijdens deze bijeenkomst feliciteerden de aanwezigen Israël met de zeventigste verjaardag met prachtige Israëlische muziek, veel samenzang en aantal toespraken. De burgemeester van Apeldoorn was aanwezig evenals Aviv Shir-On, ambassadeur van Israël. Family7 maakte tv-opnames van het concert, die volgende week uitgezonden zullen worden.

Een bijzondere, muzikale en feestelijke bijeenkomst, in een afgeladen volle Grote Kerk. Met medewerking van het Holland-Koor, het Hineni Symfonie Orkest, Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel), Noortje van Middelkoop (panfluit)en Carla Leurs (viool). De muzikale leiding was in handen van Jan Quintus Zwart en de meditatie werd verzorgd door ds. Kees van Velzen. ‘Nederland feliciteert Israël’ is een gezamenlijk initiatief van het Holland-Koor, Family7 en Christenen voor Israël.

Een bijzonder moment was de toespraak van Aviv Shir-On, ambassadeur van Israël, die zijn dankbaarheid onder woorden bracht voor deze feestelijke bijeenkomst en de steun die gegeven wordt aan Israël, juist op dit moment, nu het zo onrustig is in de regio.

100.000 euro voor Feuerstein-project

In aanloop naar deze grootse gebeurtenis was er een landelijke campagne georganiseerd om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Israël (Feuerstein-project). Op de avond van het concert werd een cheque met het bedrag van € 106.091 overhandigd aan Chaim Guggenheim, adjunct-directeur van het Feuerstein Instituut in Israël.

Steun voor mensen met een leerachterstand

Het Feuerstein Instituut is een organisatie die mensen met een leerachterstand helpt om al hun potentieel te benutten. Bijvoorbeeld kinderen die uit een andere cultuur komen, of een verstandelijke beperking hebben, of uit een omgeving komen waar veel schooluitval is (oost-Jeruzalem), mensen die hersenschade hebben opgelopen of aan dementie lijden. Het Feuerstein instituut faciliteert al deze verschillende groepen om hen te helpen zich te ontplooien. Het is een leermethode die niet alleen de persoonlijke groei stimuleert, maar ook een enorme bijdrage geeft aan de samenleving in Israël.

Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
11-05-2018
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies