MENU
Bijbel wordt wereldwijd steeds vaker gedownload

Bijbel wordt wereldwijd steeds vaker gedownload

22 mei

De Bijbel bereikt de lezer steeds vaker digitaal. Wereldwijd bestaat 20% van alle verspreide bijbels uit gedownloade digitale bijbels. Dit meldde United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de 150 bijbelgenootschappen, gisteren in een rapport over 2017.

Voor het derde jaar op rij verspreidden bijbelgenootschappen wereldwijd ruim 38 miljoen complete bijbels. 7,9 miljoen daarvan waren gedownloade digitale bijbels. Digitale bijbelverspreiding gebeurt vooral via bijbel-apps en verder via CDís, DVDís en online bijbelsites.

Groei in Nederland
Dat het digitaal aanbieden van de Bijbel steeds belangrijker wordt, merken ook het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap op hun (vrijwel identieke) bijbelplatforms debijbel.nl en debijbel.be. Naast meer dan 20 vertalingen bevatten deze platforms een schat aan achtergrondinformatie, afbeeldingen en kaarten. In het jaarverslag over 2017 dat volgende week verschijnt, melden NBG en VBG dat het aantal accounts steeg van 120.000 naar 163.000. Het aantal unieke bezoekers nam toe tot 678.000. Ook de (voornamelijk digitale) NBG-leesroosters, bedoeld om de Bijbel in het dagelijks leven toe te passen, waren toenemend populair. Het aantal gebruikers ervan steeg van 18.000 naar 43.000.

SyriŽ en Zimbabwe
Wereldwijd verspreidden de bijbelgenootschappen bijna 355 miljoen digitale ťn gedrukte bijbeluitgaven (bijbels, nieuwe testamenten, losse evangeliŽn en verwante producten). Opvallend was het grote aantal van ruim 200.000 bijbelgedeelten dat verspreid werd in SyriŽ, vooral bij een actie rond Kerst met speciale aandacht voor kinderen. ĎOp die manier geven we kinderen hoop dat God hen helpt om door deze moeilijke tijd heen te komení, zegt directeur George Andrea van het Syrisch Bijbelgenootschap.
Een andere opmerkelijke ontwikkeling was een sterke groei Ė met 70% Ė van de bijbelverspreiding in Zimbabwe, vanwege hernieuwde samenwerking met de kerken. Secretaris Chipo Maringe van het Zimbabwaanse Bijbelgenootschap verwacht dat deze groei zal doorzetten, want, zegt ze: ĎDe nieuwe regering wil dat kerken een belangrijke rol gaan spelen in de wederopbouw van het land door vrede te prediken.í

Datum: 22 mei 2018
Auteur: Bijbelgenootschap
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer