MENU
Dwars door Europa en India met Rail Away

Dwars door Europa en India met Rail Away

04 jun

Van de Alpen in Zwitserland tot de Himalaya in India. Deze zomer neemt Rail Away de kijker weer mee naar bijzondere landschappen, culturen en toeristische bezienswaardigheden. In de mooie herhalingen bezoeken we onder andere India, Frankrijk, ItaliŽ en Groot-BrittanniŽ. De reis begint in Zwitserland per Gotthard-spoorlijn, die een goede indruk van het land geeft.

In juli maakt Rail Away een uitstap buiten Europa, namelijk naar India. In Noord-India rijdt de India Toy Train, oftewel de speelgoedtrein. Dit is de bijnaam van een smalspoor aan de voet van de Himalaya. In een voortdurend schijngevecht met het autoverkeer klimt een dieseltreintje naar Gum, op 2200 meter het hoogste station van de lijn. In het Franstalige deel van Zwitserland is Neuchatel een belangrijk spoorwegknooppunt. Van hieruit kun je naar vele prachtige bestemmingen in de regio reizen. In Frankrijk en ItaliŽ reist de trein via de Tendalijn via Nice naar Cuneo. Het treinspoor door Yorkshire is het bewijs van de koppigheid van een Engelse ondernemen die het onherbergzame gebied en het woeste klimaat trotseerde om zijn droom te realiseren, een eigen spoor naar Schotland.De laatste aflevering in juli gaat opnieuw door Zwitserland. Dit keer met de St. Bernard Express.

In augustus gaat Rail Away door Duitsland en ItaliŽ. De eerste zaterdag van de maand is een reis langs de Rijn, van Keulen naar Frankfurt, het financiŽle centrum van Europa. Ook volgen we de Ligurialijn. Vanuit Genua loopt deze spoorlijn tot aan La Spezia, waarbij kilometerslange tunnels worden afgewisseld door prachtige dorpen en streken, zoals de Cinque Terre.

Data
23 juni: Zwitsterland / Gotthardbahn: Zurich-Chiasso
7 juli: India / Himalaya Toy train: Siliguri-Gum
12 juli (donderdag): Zwitserland/Jura: Neuchatel-Buttes + Neuchatel-Glovenier
14 juli: Frankrijk/ItaliŽ / Tendalijn: Nice-Cuneo
21 juli: Groot-BrittanniŽ: Leeds-Carlisle
28 juli: Zwitserland / Mont Blanc + St. Bernard Express
4 augustus: Duitsland / Rheinbahn: Keulen-Frankfurt
11 augustus: ItaliŽ/Ligurialijn

Datum: 4 juni 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: