MENU
Vijf vlotte Britse meiden stappen een klooster binnen

Vijf vlotte Britse meiden stappen een klooster binnen

16 jun

In de indringende, grappige en soms onthutsende reality-serie ‘Bad habits, holy orders’ doen vijf vlotte Britse meiden afstand van drank, jongens en smartphones en stappen een katholiek klooster binnen. Ze krijgen vier weken lang diepgaande geestelijke begeleiding van de kloosterzusters. Wat gebeurt er als de bandeloze en materialistische leefstijl van de millenniumgeneratie in contact komt met het eenvoudige bestaan van de Daughters of Divine Charity?

Het klooster in het Oost-Engelse Swaffham is bereid voor het eerst zijn deuren te openen en de vijf millenniummeiden een maand lang op te nemen. Daar start de spirituele reis, op grote afstand van thuis. Zo worden de meiden ondergedompeld in een spartaanse omgeving die geheel gewijd is aan reflectie, gebed en goede daden. Het gevolg is een worsteling met de eisen van het klooster, confrontatie met de eigen gewoontes, emotionele inzinkingen, belangrijke eyeopeners en openhartige gesprekken.

Overeenkomsten
Zijn de geloftes van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid nog relevant voor jonge mensen die zich moeten redden in een wereld waarin sociale media zoveel invloed hebben? Als de openhartige, begrijpende en vaak geestige nonnen de meiden een andere manier van leven voorspiegelen, stuiten beide groepen op onverwachte overeenkomsten. Er ontstaan ondanks de ogenschijnlijke verschillen hechte banden.

Naar huis
Wanneer de maand bijna om is, geven de zusters de meiden hun laatste en moeilijkste opdracht tot dan toe: een week naar huis en daar het geleerde in praktijk brengen. Zal de metamorfose ook in de buitenwereld standhouden? Als ‘Bad habits, holy orders’ ons iets leert, dan is het wel dat een ontmoeting met het vreemde, het andere, zo verrijkend kan zijn voor beide partijen.

EO zendt Britse 4-delige reality-serie uit vanaf woensdag 4 juli om 20:20 op NPO 3.

Datum: 16 juni 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: