MENU
Noodactie: honderden branden door terreur in Zuid-Israel

Noodactie: honderden branden door terreur in Zuid-Israel

24 jun

Sinds twee maanden wordt het zuiden van IsraŽl geteisterd door een nieuwe vorm van Hamas-terreur. Duizenden hectaren grond gingen al in vlammen op door brandende vliegers die vanuit de Gazastrook richting IsraŽl worden gelanceerd. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk schade aan te richten aan IsraŽls natuur, landbouw en steden.

De organisatie 'Christenen voor Israel' is gestart met een hulpactie. Help mee om deze vorm van terreur tegen te gaan en doneer voor extra blusvoertuigen in de Negev-woestijn.

David Ben-Goerion, de oprichter en eerste premier van IsraŽl, had de droom om de dorre woestijn in IsraŽl op te laten bloeien. Zoals het in de Bijbel al staat geprofeteerd: De woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos. Jesaja 35:1

In de afgelopen zeventig jaar is IsraŽl er in geslaagd om grote delen van de woestijn te laten opbloeien. Maar waar het Joodse volk zeventig jaar met hart en ziel aan heeft gewerkt wordt in de afgelopen weken in rap tempo vernield door de nieuwste vorm van terreur uit Gaza: brandende vliegers.

Vanuit speciale lanceerinstallaties laten Hamas-terroristen de brandende vliegers op, die vervolgens op IsraŽlische natuur-, landbouw- en woongebieden terecht komen. De cijfers na twee maanden terreurvliegers zijn schokkend: rondom de Gazastrook zijn meer dan 450 branden ontstaan door de vliegers 2800 hectare landbouwgrond ging in vlammen op de totale schade wordt op dit moment geschat op 1 tot 2 miljoen euro.
Daarnaast zijn de branden een ramp voor de natuur en dieren. Zo werden al meer dan 3.000.000 bijen levend geroosterd en wisten honderden andere woestijndieren niet op tijd te vluchten voor de branden.

De IsraŽlische brandweer en het IsraŽlische leger zijn er in geslaagd om zeshonderd vlammende vliegers in de lucht onschadelijk te maken, maar helaas lukt dat lang niet altijd. Door de aanhoudende droogte en open vlaktes grijpen de branden dan ook nog steeds om zich heen.

Noodactie Ė helpt u mee?
Samen met de Collectieve IsraŽl Actie hebben we een noodactie opgezet om de strijd aan te gaan met deze terreur van Hamas. Vanuit Shaíar HaNegev kregen we vanwege de aanhoudende branden de hulpkreet om met spoed tien extra blusvoertuigen aan te kunnen schaffen die geschikt zijn voor moeilijk begaanbare terreinen, zoals in de woestijn.

Met deze blusvoertuigen kunnen nieuwe branden mede worden voorkomen, en ontstane branden snel in de kiem worden gesmoord. Daarmee kunnen vele hectares natuur- en landbouwgebied en daarmee de droom van Ben-Goerion worden gered.

Bezoek de website www.christenenvoorisrael.nl via de link onderaan dit item.

Liever zelf een gift overmaken? Dat kan via NL38 ABNA 052 931 0252 t.n.v. Christenen voor IsraŽl, onder vermelding van: Noodactie grensgebied met Gaza.

Datum: 24 juni 2018
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: Christenen voor Israel
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: