MENU
Door de modder om een eind te maken aan slavernij

Door de modder om een eind te maken aan slavernij

25 jun

Zaterdag 23 juni was de MudRaise dag. Samen hebben de 218 deelnemers meer dan 142.000,- opgehaald om daarmee het bevrijdingswerk van International Justice Mission mogelijk te maken. Door de modder om een eind te maken aan slavernij!
Ruim 40 miljoen mensen in slavernij
Wereldwijd leven meer dan 40 miljoen mensen in slavernij. Kinderen, vrouwen en mannen. Mishandeld, misbruikt, miskend. Slavernij is het gebruik van leugens en geweld om een ander te dwingen te werken voor geen of weinig geld. Onder hen kinderen van nog geen vier jaar oud die gewelddadig worden uitgebuit. Alleen samen maken we een einde aan slavernij.

Slavernij is een gewelddadige misdaad
Slavernij gaat veel verder dan slechte werkomstandigheden. Mensen die vastzitten in slavernij leven onder de voortdurende dreiging van geweld. Ze hebben te maken met fysiek en seksueel geweld en niemand bij wie zij terecht kunnen voor hulp. IJM bevrijdde slaven die ons vertelden dat ze geslagen werden, slachtoffer waren van groepsverkrachting, opgesloten werden in kleine cellen, werden uitgehongerd en zelfs ooggetuige waren van moord.

Slavernij is illegaal. Dus waarom is het er nog?
Miljoenen arme mensen zitten vast in slavernij omdat er niemand is die het voor hen opneemt. Op veel plekken in de wereld worden de wetten tegen slavernij eenvoudigweg niet gehandhaafd door de politie en de rechtbanken - en zo kunnen slaafeigenaren en mensenhandelaren straffeloos arme mensen misbruiken.

Het einde van slavernij
"Moderne slavernij is gewelddadiger dan ooit; groter dan ooit, maar ook meer dan ooit te stoppen."
Gary Haugen, IJM CEO

Datum: 25 juni 2018
Foto: Mudraise
Website: http://www.ijmnl.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: