MENU
Hamas betaalde 2200 dollar aan ouders om Israel de schuld te geven van dood baby Layla

Hamas betaalde 2200 dollar aan ouders om Israel de schuld te geven van dood baby Layla

24 jun

Hamas betaalde 2200 dollar aan de Palestijnse familie die moest claimen dat hun 9 maanden jonge baby Layla bij de demonstraties bij de grens tussen Gaza en Israel stierf als gevolg van IsraŽlisch traangras. Het is inmiddels duidelijk geworden dat baby Layla niet is gestorven door IsraŽlisch traangas.

Dat vertelt haar neef, de 20-jarige Mohammed Omar. Deze aan de Palestijnse terreurorganisatie Fatah verbonden terrorist werd door Israel gearresteerd omdat hij door het hek tussen Israel en Gaza probeerde te komen om een onbemande IsraŽlische legerpost in brand te steken. Tijdens zijn ondervraging onthulde hij zijn plan om samen met een andere terrorist, die ook werd gearresteerd, de legerpost aan te vallen. Ook vertelde hij dat hij familie is van Layla Ghandour en dat hij aanwezig was bij de massale grensdemonstratie op 14 mei jl., de dag dat Layla stierf.

Volgens Omar kreeg hij een telefoontje van zijn moeder die hem vertelde dat baby Layla was gestorven. Toen hij thuiskwam, hoorde hij dat ze aan dezelfde bloedziekte was gestorven, waaraan ook haar broertje minder dan een jaar eerder was overleden.
Omar onthulde ook dat Hamas-leider Yahya Sinwar contact opnam met de familie en 8000 NIS (2200 dollar) aanbood als ze verslaggevers zouden vertellen dat Layla was gestorven doordat ze IsraŽlisch traangas had ingeademd.
Dit bericht verscheen vervolgens prominent in het nieuws.

Zo wordt de wereldopinie beÔnvloed, negatief richting Israel. Verbazingwekkend is dat de onthulling van Omar over die 2200 dollar niet de voorpaginaís van het wereldnieuws haalt. Daarom meld ik het! Opdat wij het wel weten. Hamas heeft inmiddels Layla wel verwijderd van de zogenaamde Gaza-grensdodenlijst. Maar het kwaad is al wel geschied.

Bron: Israel Today

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 24 juni 2018
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: