MENU
SGP blijft zich hard maken voor startende boeren en knelgevallen

SGP blijft zich hard maken voor startende boeren en knelgevallen

11 jul

Als het aan de SGP ligt steekt de regering melkveehouders die in de knel zitten en startende boeren de helpende hand toe.” Dat is niet meer dan billijk,” stelt SGP-kamerlid Roelof Bisschop. “Omdat Den Haag en Brussel een zwalkend beleid voerden, komen boeren die te goeder trouw investeerden nu echt in de knel. Het is oneerlijk de kosten daarvan nu helemaal op hún bordje te deponeren.”

De SGP diende tijdens het vandaag gehouden overleg over de Fosfaatwet in de Tweede Kamer twee moties in. Beide moties onderstrepen de inzet van de SGP voor boeren in de knel. Het gaat om tientallen bedrijven die hebben geïnvesteerd in nieuwe, duurzame stalruimte, maar door de plotselinge invoering van het fosfaatrechtenstelsel met enorme lasten zitten die nu niet kunnen worden betaald. Ook startende (jonge) boeren hebben ermee te maken.

De SGP zet zich al jaren in voor deze boeren. Bisschop wijst erop dat Nederland dit jaar ruimschoots onder het melkveefosfaatplafond zal uitkomen. “Als je dat weet, dan kun je die ruimte uitstekend gebruiken om de helpende hand te bieden aan boeren die buiten hun eigen schuld zwaar in de problemen zitten. Aan de SGP zal het niet liggen. Ik zal hier voortdurend op blijven hameren bij minister Schouten.”

Datum: 11 juli 2018
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: