MENU
SGP: geen geld naar terroristen

SGP: geen geld naar terroristen

10 jul

SGP, PVV, CDA en CU willen dat Nederland stopt met het direct of indirect ĎsalariŽrení van terroristen. In schriftelijke vragen aan minister Blok van Buitenlandse Zaken stellen de partijen dat Nederland het voorbeeld van AustraliŽ en Amerika moeten volgen.

De Palestijnse Autoriteit onder leiding van Mahmoud Abbas betaalt maandelijks vele miljoenen euroís aan veroordeelde Palestijnse terroristen en hun families. Dat gebeurt ook met Nederlands belastinggeld. Al meer dan eens is er bezwaar aangetekend tegen dit perverse systeem van betalingen, maar tot nu toe zonder aanwijsbaar resultaat.

SGP-Kamerlid Van der Staaij is helder: ďHet is natuurlijk van de zotte dat wij geld aan de Palestijnse Autoriteit overmaken dat vervolgens wordt doorgesluisd naar terroristen. Al jaren spreken we de PA erop aan, maar zonder resultaat. Het zou goed zijn als Nederland nu het voorbeeld van landen als Amerika en AustraliŽ volgt en er ook in Europa werk van gaat maken dat dit stopt.Ē

Aanleiding voor de SGP-vragen is dat het IsraŽlische parlement nu een wet heeft aangenomen om een eind te maken aan deze praktijken. In de media wordt het beeld opgeroepen dat IsraŽl de Palestijnen aan hun lot overlaat, maar niets is minder waar. Oůk IsraŽl maakt geld over aan de PA. Maar natuurlijk niet dat dat geld wordt gebruikt voor terroristen. ďEn gelijk hebben ze,Ē aldus Kees van der Staaij.

Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat het IsraŽlisch parlement een wet heeft aangenomen om salarisbetalingen aan veroordeelde Palestijnse terroristen te stoppen:

Datum: 10 juli 2018
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: