Team van Logos Hope helpt slechtzienden in Mexico

De Logos Hope is momenteel in Mexico in het gebied van Tierra y Libertad, een district van Coatzacoalcos. Een team vrijwilligers heeft de lokale bevolking bijgestaan met praktische hulp. Het team onderzocht het gezichtsvermogen van ongeveer 300 mensen, identificeerde ieders behoefte en voorzag in een voor hen geschikte leesbril.

De sessie was gericht op mensen van 40 jaar en ouder en vond plaats in een buurthuis, in samenwerking met een lokale organisatie die de actie regelde. Het buurthuis had al mensen gevonden die een bril nodig hadden, wat betekende dat de meeste mensen die kwamen, geholpen konden worden.

“Een paar mensen waren ouder” legde Anthony Webb uit: “Ze kregen dus voorrang en konden de rij overslaan. Het was bemoedigend om te zien hoeveel de mensen uit het buurthuis zorgden voor de bezoekers, vooral voor de oudere bezoekers. ” Er was ook een lokale optometrist aanwezig, zodat het team met hem kon samenwerken en serieuze problemen kon doorgeven.

Anthony legde uit dat het niet alleen de bedoeling was van Logos Hope’s bemanning om de zichttest uit te voeren; er was ook gelegenheid om met mensen te praten, hen te leren kennen en hen aan te moedigen.

Een ander teamlid, Anne Pelletey, zei: “Ik ontmoette een vrouw uit Venezuela die al anderhalf jaar wachtte op brillenglazen ze niet kon betalen. Toen ze van ons de juiste glazen en een bril ontving gaf haar dat veel vreugde, het was alsof we haar haar menselijkheid en waardigheid teruggaven.

Anne legde uit hoe bevoorrecht ze zich voelde omdat ze in staat was om één-op-één contact te hebben met meer dan honderd mensen die veel te vertellen hadden. “Ik heb een vrouw getest die ongeveer 85 jaar oud was. Toen ik eindelijk de juiste sterkte voor haar ogen vond, riep ze uit:” Ja, het is perfect, ik kan eindelijk zien! ” Ze was zo blij dat ze me een knuffel gaf,’ zei Anne opgewonden.

“Het is belangrijk voor me om te ervaren dat we iets kunnen dóén, en niet alleen maar met woorden iets zeggen,” legde Anthony uit. “Want onze acties als volgelingen van Jezus klinken sterker dan onze woorden ooit zouden kunnen.”

Redactie Christelijknieuws
Operatie Mobilisatie
13-07-2018
Evangelisatie
https://www.omships.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies