MENU
Medair trekt zich tijdelijk terug uit Myanmar

Medair trekt zich tijdelijk terug uit Myanmar

20 jul

De afgelopen zestig jaar hebben de inwoners van Myanmar veel te verduren gekregen: interne conflicten, geweld en zware natuurrampen. Honderdduizenden families zijn uit hun huizen en dorpen verjaagd en velen zoeken hun toevlucht in het buurland Bangladesh.

Medair is in 2015 in Myanmar gaan werken. Onze teams richtten zich in de staat Rakhine op drie belangrijke soorten hulp: hulp bij overstromingen, risicobeperking van rampen en onderdakprojecten. Echter, sinds augustus 2017 kan Medair ondanks herhaalde pogingen zijn missie niet meer uitvoeren. De toegang voor hulporganisaties is zeer beperkt.

“Ik ben trots op wat ons team heeft kunnen doen onder deze zeer moeilijke omstandigheden,” aldus William Anderson, internationaal directeur en hoofd van het Myanmar-programma van Medair. “We hadden gehoopt door te kunnen gaan met dit levensreddende werk. Maar nu we geen toegang krijgen conform de noodhulpprincipes, hebben we moeten besluiten om het land tijdelijk te verlaten. Ons besluit is in overeenstemming met onze waarde van verantwoording en het belang dat we hechten aan goed rentmeesterschap. We blijven ons inzetten om de mensen in Myanmar hulp te kunnen geven. Medair is dan ook van plan om zo snel mogelijk terug te keren naar Myanmar.”

Tot die tijd blijft Medair hulp bieden aan de mensen die getroffen zijn door de Rohingya-vluchtelingencrisis. We doen dat met een integraal noodhulpprogramma vanuit Cox’s Bazar in Bangladesh.

Datum: 20 juli 2018
Auteur: Medair
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.medair.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: