MENU
Helena Maria wil met haar stem harten raken

Helena Maria wil met haar stem harten raken

22 jul

Helena Maria debuteerde met haar album ‘All by grace’ en laat haar hart spreken in tien zelfgeschreven en -gecomponeerde Engelstalige songs. Helena Maria schreef haar liedjes voor iedereen die behoefte heeft aan troost en rust en heeft een simpele missie: ze wil met haar stem harten raken.

Haar verhaal In elk lied vertelt Helena Maria een verhaal, een verhaal over licht en donker, over pijn en genezing: over het vinden van Jezus in de storm. Het is daarmee een kwetsbare plaat geworden die laat zien welke moeizame reis Helena Maria zelf in haar geloofsleven aflegde voordat ze op het punt kwam waar ze nu staat.
Met haar verhaal wil ze dan ook hoop bieden en een statement maken over de onvoorwaardelijke liefde van God die haar leven veranderde. Haar muziek Naast dat Helena Maria haar hart deelt door haar eigen verhaal te vertellen, heeft ze ook haar muzikale hart laten spreken. De nummers variëren van kleine, zachte wiegenliedjes, tot grotere meer filmische arrangementen.

Maar telkens is daar haar warme stem die soms krachtig en dynamisch en soms zacht en lieflijk uitdrukking geeft aan de woorden en de melodieën. Dit maakt deze debuutplaat tot een adembenemend en samenhangend geheel.

Helena Maria debuteerde op 1 mei met haar album ‘All by grace’. Haar cd werd zó goed ontvangen dat de zangeres een avondvullend concert geeft in theater Cultura in Ede. Op 6 september kunnen liefhebbers genieten van een indrukwekkende avond waarop Helena Maria – via muziek en gesproken woord – haar verhaal vertelt en laat zien dat in kwetsbaarheid ook kracht schuilt.

Verhalen Tijdens het concert vertelt Helena Maria al zingend en pratend verhalen. Het belooft een avond vol contrasten te worden, waarbij er ruimte is voor de mooie en pijnlijke dingen in het leven. Helena Maria laat ook de route in haar eigen leven zien, waarbij de keuze om te geloven in Gods onvoorwaardelijke liefde een belangrijke omslag was. Die liefde bleek de bron van al het mooie in het leven en een rustplaats als dingen misgaan.

Muzikale contrasten Helena Maria ziet het als haar missie om mensen te vertellen dat kwetsbaarheid geen zwakte is, maar een voorwaarde om je te kunnen verbinden met jezelf, de ander en met God. Niet alleen in haar verhalen komen contrasten voor, ook muzikaal zorgt Helena Maria voor tegenstellingen waarbij de intimiteit van een theaterzaal de perfecte setting is om kleine, zachte liedjes te kunnen afwisselen met meer krachtige arrangementen.

Ondersteund door geweldige muzikanten neemt ze de gasten mee in haar eigen liedjes én een aantal mooie covers. Meer informatie? Het concert vindt plaats op donderdag 6 september vanaf 20:00 uur (19:30 uur inloop) in de grote theaterzaal in Cultura in Ede. Voor meer informatie over Helena Maria en kaartjes voor het concert, zie haar website via de link onderaan dit item.

Datum: 22 juli 2018
Foto: Helena Maria
Website: http://www.helenamariamuziek.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: