MENU
Amelia: God kan jou en je verhaal gebruiken

Amelia: God kan jou en je verhaal gebruiken

26 jul

Amelia Vine (Wales, rechts in het midden) en haar klasassistent Megumi Yonezawa (Japan, links in het midden) hebben plezier met de jongste leerlingen op de school van Logos Hope. Elk kind in het klaslokaal van Amelia Vine vertegenwoordigt een leider die in staat is geweest om Logos Hope te bedienen. De negen drie- tot vijfjarigen die ze lesgeeft, hebben ouders die sleutelrollen vervullen, waaronder de Boekenbeurs Manager, de hoofdingenieur en de arts.
"Onze professionals aan boord zijn vaak getrouwde stellen met jonge kinderen", zegt Amelia. "Dus wat ik kan bieden als onderwijzeres, stelt hen in staat om met hun gezin mee te gaan, en geeft hen de geruststelling dat de opvoeding en het onderwijs van hun kinderen goed wordt verzorgd."

Kinderen tot 12 jaar volgen de school aan boord. Met ongeveer 30 kinderen die op het schip wonen, zijn de klassen klein en worden sommige jaargroepen gecombineerd. De omgeving is echt internationaal en terwijl Engels de operationele taal van het schip is, begrijpen jongeren het misschien helemaal niet wanneer ze voor het eerst instappen.

Dat maakte Amelia niet bezorgd toen ze in 2016 aankwam. Ze was gestopt met haar baan in eigendomsrecht en omschoold naar kleuterleidster en had in het multiculturele zuidoosten van Londen gewerkt. "Ik heb lesgegeven in een klas waar de kinderen 18 verschillende talen spraken en ik moest 100 namen onthouden, dus toen iemand tegen me zei:" Je gaat werken met kinderen die geen Engels spreken als eerste taal, " Ik kon zeggen: 'Dat is volkomen normaal voor mij!' "

Amelia slaagde erin om de nodige financiŽle steun op te halen, verhuisde uit haar flat in Londen en trad in zes weken tijd toe tot Logos Hope in Ghana: een bevestiging dat God haar stappen leidde. "Ik vertrouwde op God en luisterde naar Hem, het was geweldig om te zien dat alles goed geregeld was en ik voelde me heel rustig om zo'n grote verandering mee te maken," zegt ze.

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend om les te geven op een zeeschip. "Ik word niet zeeziek, maar ik word erg moe als we op zee zijn", zegt Amelia. "Je kunt niet ontsnappen aan je leerlingen, omdat we allemaal op het schip wonen, maar dat ontwikkelt speciale banden. Ons beperkte internet biedt een aantal uitdagingen omdat je niet dezelfde toegang tot bronnen hebt, maar ik denk dat elke leraar creatief moet zijn. Ik maak dingen met alles wat ik kan vinden en we gaan op uitstapjes naar de brug of de machinekamer. "

In Amelia's tijd aan boord is Logos Hope de Atlantische Oceaan overgestoken van West-Afrika naar het Caribisch gebied en toert het schip nu door Latijns-Amerika. De onconventionele leeromgeving heeft de kinderen in staat gesteld om regenwouden en tropische stranden, vulkanen en oude ruÔnes te verkennen.

"Ik kan geen opwindender en dynamischere leerpositie bedenken", zegt Heather David, die het schoolpersoneel leidt vanuit het Operatie Mobilisatie-kantoor in Duitsland.

"Ze gaan wonen in een internationale christelijke gemeenschap en de kinderen in staat stellen om uit de eerste hand over culturen, plaatsen, geschiedenis en het milieu te leren, terwijl ze per jaar verschillende havens bezoeken en betrokken raken bij het werkbereik van Logos Hope," Heather legt uit.

"Ik had me afgevraagd of een missie voor mij was," geeft Amelia toe. "Ik heb niet het gevoel dat ik een natuurlijke evangelist ben. Maar eigenlijk hoef je dat niet te zijn - je moet gewoon klaar en bereid zijn. God zal jou en je verhaal gebruiken. Ik bezocht bijvoorbeeld meisjes in een jeugdgevangeniscentrum in Colombia. Ik had nooit gedacht dat ik in staat zou zijn iemand aan te moedigen of op een open manier mijn geloof te delen.

'God wil alleen dat we komen opdagen', zegt Amelia. "Hij heeft me geleerd dat hij me op vele manieren kan gebruiken en dat ik anderen kan beÔnvloeden."

Meer weten over het werk van Operatie Mobilisatie? Om vacatures te zien - aan boord en aan de wal - ga naar onze website op www.operatiemobilisatie.nl

Datum: 26 juli 2018
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: