MENU
EO start campagne voor behoud van zendtijd voor het evangelie

EO start campagne voor behoud van zendtijd voor het evangelie

28 jul

Vanwege de dreigende bezuinigingen, roept EO-directeur Arjan Lock mensen op om lid te worden van de EO. In een tv-spotje doet hij een appèl op mensen om ervoor te zorgen dat EO-programma’s niet verdwijnen. De spot is op social media en vanaf maandag 30 juli in STER-tijd op NPO1 en NPO2 te zien is.

Arjan Lock: “Al jarenlang kunt u erop rekenen dat wij dé programma’s maken over leven en geloof. Verhalen die er echt toe doen, of je nu gelovig bent of niet. Juist die programma’s worden het hardst getroffen door de bezuinigingen. Vindt u – samen met ons – dat deze programma’s niet mogen verdwijnen? Help dan nu mee en word lid. Want we hebben elkaar nodig, juist nu het erop aankomt.”

Onlangs maakte de NPO bekend dat de organisatie flink gaat snijden in de geloofsprogramma’s van de Evangelische Omroep. Het budget daarvoor daalt ten opzichte van vorig jaar met tweederde. Over de achtergrond daarvan vertelde Arjan Lock onlangs: “De NPO vindt dat er bovenmatig veel programma’s zijn over levensbeschouwing en religie,” vertelt Lock. “Maar dat is absolute onzin en het laat zien dat dit besluit vanuit een verkeerd sentiment genomen is. Verder doet het geen recht aan een missionair gedreven omroep als de EO. Ik wil er daarom alles aan doen om te laten zien dat levensbeschouwing van groot belang is.”

Mensen die hun steun voor EO- programma’s willen uitspreken, kunnen voor het actietarief van 10 euro lid worden op www.EO.nl/wordlid.

De Verandering - een aanrader
Via 'uitzending gemist' kunnen de aflevering van het programma 'De Verandering' teruggekeken worden, een aanrader! Dit is een van de programma's die door de bezuinigingen getroffen kan worden.
Indrukwekkend om te zien hoe God mensenlevens verandert en hoe radicaal die verandering vaak is.
In De Verandering ontmoet presentator Mirjam Bouwman mensen die een bijzondere verandering hebben meegemaakt, waarin het geloof een belangrijke rol speelt.
Maar niet alleen de gast komt aan het woord, ook wordt het verhaal verteld door ooggetuigen als de ouders, familie of vrienden. Zo ontstaat een helder en spannend beeld van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de verandering van de gast die Mirjam ontmoet. De verhalen zijn vaak rauw en pijnlijk, maar de verandering die de gast heeft meegemaakt betekent ook dat er hoop is op een betere toekomst en dat God echt mensen verandert.

Datum: 28 juli 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: