MENU
Logos Hope in Panama: Jong en oud bereiken met het goede nieuws

Logos Hope in Panama: Jong en oud bereiken met het goede nieuws

11 aug

Vincente Dominguez (Canada) beantwoordt vragen van kleuterschoolkinderen over Jezus (foto). Een groep bemanningsleden van Logos Hope bezocht een kleuterschool in de buurt van Panama City, met de taak de muren te schilderen en tijd door te brengen met de jonge kinderen. De leerlingen komen uit twee van de meest onrustige buurten in Panama, dus de kleuterschool verwelkomde de positieve aanwezigheid van de vrijwilligers van het schip.

Om vriendelijkheid en liefde te tonen, splitste het team van Logos Hope zich in twee groepen, zodat ze konden schakelen tussen het schilderen van de binnenkant van de school en praten en spelletjes spelen met de kinderen.

Jessica Brown (Jamaica) legde uit dat ze graag tijd met de kinderen doorbracht, omdat ze op zoek waren naar contact en vriendschap. Ze merkte dat een kind erg moe was en het team besefte na onderzoek dat de moeder van de jongen tot laat op de avond wakker was gehouden. "We vroegen ons af:" Wat gebeurt er in het leven van deze jongen? ", Zei Jessica." In ons outreach-plan kregen we de opdracht om deze kinderen liefde te tonen. En dat hebben we kunnen doen."

Vincente Dominguez (Canada) legde het doel uit dat God heeft voor alle christenen - de reden dat hij Jezus stuurde om voor hen te sterven. Vincente vertelde de kinderen dat Jezus Christus 2000 jaar geleden werd geboren. Het maakte duidelijk indruk op hen. Na talloze vragen nodigde hij hen uit om samen te bidden.

"Ik zei:" Sluit je ogen, "en we begonnen te bidden." Herinnerde Vincente zich. "Het was een geweldige ervaring, omdat ik geen idee had dat dit gebed contact maakte met de kleuterleidster." Hij vervolgde: " Later vertelde de leraar me dat ze geen religieuze achtergrond had, maar ze zei: 'Toen je aan het bidden was, raakte dat gebed mijn hart.' Ik heb uitgelegd hoe ze Jezus Christus kan ontvangen, en naar mijn mening begreep ze duidelijk dat als we onze zonden belijden, God bereid is om ons te vergeven, "zei Vincente.

Latoya Letlow (Antigua en Barbuda) vond de ervaring voor haar persoonlijk erg positief. "Het was erg impactvol voor mij", zei ze. "Ik had nog nooit eerder in mijn leven geschilderd, maar toen ik zag wat hier werd gedaan, dacht ik: dit is God! De leraren waardeerden het en ik was blij om op zo'n tastbare manier te kunnen helpen. "

Datum: 11 augustus 2018
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: