MENU
visual
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn
Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn

Tuinconcert van Half a Mile in Apeldoorn

12 aug

Zaterdagavond was de band Half a Mile in Apeldoorn voor een bijzonder tuinconcert. Ruim 80 mensen waren getuigen van een prachtig optreden in de openlucht. Nieuwe en oudere nummers kwamen voorbij en werden vol enthousiasme gezongen door de zusjes Van Gemeren en gespeeld door een band van vier getalenteerde muzikanten.

Half a Mile werkt aan een nieuw album en om de benodigde financiŽn daarvoor te verzamelen organiseren ze diverse tuinconcerten deze zomer.

Tijdens het concert in een prachtige tuin in de wijk De Maten, vertelden de zusjes Van Gemeren over de grote diversiteit die ze zien in de schepping. Hoe groot het heelal is en hoe ontzettend klein wij eigenlijk zijn. En hoe druk we ons maken en hoe belangrijk we onszelf vinden. Vaak zijn we bezig met onze eigen wereldjes en vergeten we de mensen dicht bij ons, of bouwen we zelfs een muur om ons hart. Wat zou de wereld er mooier uitzien als we meer open zouden staan voor elkaar en meer liefde aan elkaar zouden geven.

Geen kleuren in het donker
Susanne legt het uit met wat voorbeelden: "Ik vind kleine dingen en ontmoetingen zo belangrijk. Bijvoorbeeld: het is zo leuk als je met de trein ergens naar toe gaat en dan vertraging krijgt. En dat je moet wachten op een station. Dan sta je daar met z'n allen en dan ontstaat er een bijzondere saamhorigheid, er zijn spontaan gesprekjes onderling. Daar kan ik van genieten... Of je wilt je auto parkeren en dan komt er spontaan iemand aan die zegt: Ik heb nog een parkeerkaartje waar nog een uurtje opstaat, die mag je hebben. En voor je het weet ben je met elkaar in gesprek... Of dat je op straat gewoon andere mensen vriendelijk toelacht en groet, en dat je merkt dat die ander daar blij van wordt... Dat soort dingen kan zo'n verbinding geven tussen 'vreemdelingen' en dat kan zoveel licht brengen. Ik denk dat we liefde nodig hebben om het licht in de ander te zien. In het donker zie je geen kleuren."

Het ware licht
Het mooie van Half a Mile is dat ze in veel nummers zingen over de Here God die het licht van de wereld is. Dat ze die Heer willen eren op een eerlijke en pure manier. Jezus de weg, de waarheid en het leven, Hij kleurt ons leven. Hij is de weg naar God. Hij is de Enige die ons leven met liefde kan vullen en onze ogen kan openen voor de mensen en de noden om ons heen.

Unieke muziekstijl
Half a Mile is een samenstelling van zes gedreven muzikanten uit Zwolle en omstreken. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren. De band heeft een indringende, eerlijke boodschap en deelt met passie de zoektocht naar zingeving en de Schepper in dit chaotische bestaan. De country/folk, Keltische en Oosterse invloeden in combinatie met de bands liefde voor akoestische muziek leveren een unieke en authentieke muziekstijl op.
De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren en worden aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. Wouter Raidt is enthousiaste tweede gitarist en Tim Breel speelt de veelzijdige percussie.

Album Roots
In oktober 2016 verscheen Roots: een album dat alles te maken heeft met verwondering over de wereld om ons heen. Verschillende nummers op het album gaan over de natuur: de rust die het uitstraalt, de wijsheid van een eeuwenoude boom en het besef dat we maar kleine mensen zijn in een wereld vol wonderen... een zoektocht naar God in de stilte. Alle mensen van alle tijden verlangen naar rust: een paradijs van groen en vrede. Uit respect voor deze natuur zijn de albumhoes en het boekje milieuvriendelijk geproduceerd.

Over hun motivatie schrijven de bandleden zelf: "De zin 'acoustic music from the heart to the LORD' geeft onze inspiratie het best weer. Wat is het prachtig om God op een pure manier te prijzen! We stellen ons stiekem voor dat het in de tijd van David ook zo geklonken moet hebben... Door middel van onze muziek willen we het verhaal vertellen van de grootheid van God. Geloven is niet alleen maar jubelen, maar het kan ook uit de diepte komen. Prachtig om met elkaar muziek te maken en onze passie met de wereld te delen. Dankbaarheid uit het hart naar boven!"

Richard Jansen
Na een fantastische periode waarin de band mooie dingen heeft mogen meemaken, is percussionist Richard Jansen in juni 2017 gestopt bij Half a Mile. De ideeŽn over de toekomst van Half a Mile gingen steeds meer uiteen gingen lopen. Ook werd het lastiger om voldoende tijd te vinden voor projecten en optredens. Halfamile is ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor de band in de afgelopen jaren. Zonder zijn energie, input, netwerk en kennis waren ze nooit gekomen waar ze nu zijn. Wat is hij een inspiratie voor hen geweest en wat hebben ze genoten van zijn persoon en zijn veelzijdige percussie.

Band samenstelling
Zang / Hanna van Gemeren
Zang / Susanne van Gemeren
Gitaar / Aart Lameris
Bas / Laurens Lameris
Gitaar / Wouter Raidt
Percussie / Tim Breel

Datum: 12 augustus 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.halfamile.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: